Добре дојде!

Здраво, Mice~mkwiki, и добре дојде на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, видете ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата страница за разговор, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојде!

--Boyan

Во однос на филолошката забелешка...Уреди

Во ред е, Mice, ја поправив реченицата. Слободно давај секакви конструктивни забелешки. Поздрав, Boyan 21:12, 1 февруари 2007 (UTC)

Re: Преименување на статијата „Допирање (полуспроводници)“Уреди

Здраво Мице, ако имаш референца каде во стручната јавност се користи поимот допирање слободно додади ја. Тоа ќе го реши проблемот. Инаку, поимот допирање на македонски има сосема друго значење. Покрај тоа, мислам дека сепак станува збор за допингување ако се земе предвид содржината на соодветната статија на англиски јазик. OK. Да резимирам. Ако имаш референца додади ја и решен е проблемот! Пријатна забава на Википедија на македонски јазик. Поздрав, --Wikimk (разговор) 17:50, 22 април 2010 (UTC)

  • Наведувањето референци за она што се изнесува во статија го прифаќам како корисно, пожелно и потребно. Но, сведоци сме дека огромен број статии не наведуваат референци. Во конкретниов случај имав намера накнадно да наведам референци и тоа секако ќе го сторам. Од друга страна, преименувањето беше сторено без аргументи, без повикување на референци. Сметам дека ако имаш спротивен став, прво треба да наведеш референца врз која го засновуваш противењето на нереференцираното тврдење. Вака испаѓа јас мислам вака, ти мислиш инаку, ама ти си модератор, па ти се може и без аргументи да пресудуваш. Ако, ќе наведам референци.Mice (разговор) 16:08, 23 април 2010 (UTC)
  • Засега погледни во некои онлајн официјални документи, на пример од Заводот за статистика: [1], ред 5711, колона D или од Царината: [2], тарифен број 3818. Во наведениве документи се споменуваат „допиран силициум“ и „... соединенија допирани за ...“. Не е токму глаголската именка „допирање“, но глаголот е тој. Од стручните, види [3], на страница 7 се споменува „GaP допиран со CdO“. Барам понатаму... Mice (разговор) 17:02, 23 април 2010 (UTC)

Вашата сметка ќе биде преименуванаУреди

04:45, 18 март 2015 (CET)

Направено е преименувањеУреди

22:48, 21 април 2015 (CEST)