Почетен курс за ВикипедијаMarija Toshevska, добредојдовте на Википедија на македонски јазик, слободна on-line енциклопедија започната во август 2003 година!

Ве повикуваме на заедничка соработка при создавањето на нови енциклопедиски содржини и подобрување на постоечките 116.055 статии.


Еве неколку страници кои може да ви бидат од помош:


Своите придонеси во статиите не ги потпишувајте, додека коментарите на соодветните страници за разговор, корисничките страници и селската чешма Ве молиме да ги потпишувате на тој начин што ќе притиснете на копчето Signature icon.png од лентата со алати или ако напишете 4 тилди (~~~~).

Сопствената корисничка страница (Корисник:Marija Toshevska) можете да ја уредувате по сопствена желба во согласност со правилата за уредување на корисничките страници.


Ве молиме не вметнувајте заштитени материјали без дозвола од нивниот сопственик!

Не копирајте содржини од други веб страници ако немате добиено изрична согласност за тоа. Ако имате добиено согласност, напишете го тоа на страницата за разговор или едноставно додадете го тоа овде. Но задолжително, прво тоа направете го, а потоа започнете со вметнување на преземените содржини.

Ве молиме, имајте во предвид дека сите придонеси на Википедија се смета дека се објавени под ГНУ-овата Лиценца за слободна документација.


If you are not able to speak, understand or write Macedonian, please visit our Village Pump for non-Macedonian speakers if you have any suggestions or comments.


Поздрав, Kiril Simeonovski, 23:19, недела, 31 август 2021

ДобредојдеУреди

Здраво. Најпрвин сакам да Ви се заблагодарам за времето коешто го издвојувате, уредувајќи на Википедја на македнски јазик. Вашите уредувања се одлични, а особено тоа што наведувате и користена литература. Сепак, сакам да Ве посоветувам дека секоја статија мора да има воведен дел, а првиот збор од статијата (обично тоа е насловот) е запишан со задебели букви, што не е случај со останатите секции. Добро би било кога би поставувале и врски до другите статии на Википедја на македнски јазик, со додавање на средни загради (видете пример во некоја друга статија; од помош нека Ви бидат алатките во горниот дел). Сите Ваши уредувања се регистрирани во историјата на статијата, која може да ја воочите во горниот дел, веднаш до „уреди“. Историјата на статијата е драгоцен дел од секоја статија, кој на Википедија многу се цени. Поздрав и успешно уредување.--Kiril Simeonovski (разговор) 01:53, 25 ноември 2009 (UTC)