Почетен курс за ВикипедијаJasmince3, добредојдовте на Википедија на македонски јазик, слободна on-line енциклопедија започната во август 2003 година!

Ве повикуваме на заедничка соработка при создавањето на нови енциклопедиски содржини и подобрување на постоечките 112.677 статии.


Еве неколку страници кои може да ви бидат од помош:


Своите придонеси во статиите не ги потпишувајте, додека коментарите на соодветните страници за разговор, корисничките страници и селската чешма Ве молиме да ги потпишувате на тој начин што ќе притиснете на копчето Button sig.png од лентата со алати или ако напишете 4 тилди (~~~~).

Сопствената корисничка страница (Корисник:Jasmince3) можете да ја уредувате по сопствена желба во согласност со правилата за уредување на корисничките страници.


Ве молиме не вметнувајте заштитени материјали без дозвола од нивниот сопственик!

Не копирајте содржини од други веб страници ако немате добиено изрична согласност за тоа. Ако имате добиено согласност, напишете го тоа на страницата за разговор или едноставно додадете го тоа овде. Но задолжително, прво тоа направете го, а потоа започнете со вметнување на преземените содржини.

Ве молиме, имајте во предвид дека сите придонеси на Википедија се смета дека се објавени под ГНУ-овата Лиценца за слободна документација.


If you are not able to speak, understand or write Macedonian, please visit our Village Pump for non-Macedonian speakers if you have any suggestions or comments.


Поздрав, MacedonianBoy, 15:27, петок, 26 февруари 2021

ВикиуредувањеУреди

Здраво Jasmince3 и добредојде на википедијата на македонски јазик. Би сакал да те поздравам за твоите придонеси околу биографиите за Тјудорите. Но, освен пишувањето статии, важен дел околу изгледот на една статија е и нејзиното уредување. Затоа би било добро доколку сте во можност да ги прочитте следните страници: Википедија:Вовед, Помош:Како да уредам страница, Википедија:Почетен курс (Уредување на статиите). Се надевам дека ќе продолжите со вашите придонеси на македонската википедија. Доколку имате некое прашање, слободно обратете ми се на мене или на некој од администраторите. Поздрав--Тиверополник (разговор) 16:31, 19 април 2010 (UTC)

Освен тоа, би те замолил статиите да ги пишуваш во минато време. Пример Мери Болејн (1499 – 19 јули 1543) била сестра на англиската кралица... наместо Мери Болејн (1499год. – 19 јули 1543год.) беше сестрата на англиската кралица. --Тиверополник (разговор) 17:18, 19 април 2010 (UTC)