Добре дојде!

Здраво, BlueEagle1, и добре дојде на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, видете ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата страница за разговор, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојде!--brest 07:24, 6 септември 2008 (UTC)


Добредојде!

Здраво, BlueEagle1, и добредојде на Википедија! Благодариме за Вашите придонеси. Се надеваме дека Ви се допадна местото и одлучивте да останете. Еве некои страници кои можат да Ви бидат од помош:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето и во тоа што сте википедијанец! Ве молам потпишувајте ги вашите пораки на страниците за разговор користејќи четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако ви треба помош, видете Портал/Помош, слободно обратете ми се мене, или поставете го прашањето на оваа страница и ставете {{помош}} пред прашањето. Повторно, добредојде! --Brainmachinewtf? 09:11, 6 септември 2008 (UTC)

Иницијатива 22,222 уреди

Иницијатива 22.222
         Здраво, BlueEagle1!
Голема благодарност за Вашите придонеси во остварувањето на бројката од 20 000 статии на Википедија на македонски јазик. Но, сепак тоа веќе е минато, а мора да се стремиме кон иднината, па затоа покрената е нова иницијатива, според која очекуваме бројот на статии на Википедија на македонски јазик да ја достигне бројката од 22 222 до крајот на оваа година. Во време кога македонската Википедија е под револууционерни промени, кога очекуваме започнува со работа и ВикиПроектот Рецензија кој ги дава насоките во оценување на квалитетот на статиите, од особено значење е да се постигне многу и во зголемување на бројот на статиите. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

 ОкВи благодариме за Вашите придонеси во остварувањето на целите на иницијативата.

--Kiril Simeonovski (разговор) 22:50, 9 ноември 2008 (UTC)

Бакунин уреди

„Револуционерниот катихизам“ е во коавторство на Бакунин и Нечаев. Многумина приврзаници на Бакунин би сакале да ја заташкаат оваа епизода од животот на Бакунин, а и самиот Бакунин подоцна се откажа од соработката со Нечаев. Но, фактот стои дека „Револуционерниот катихизам“ Бакунин го напиша заедно со Нечаев. И покрај тоа што некаде може да се наиде на тврдења дека Бакунин не е коавтор. Поздрав. (Zdravko (разговор) 10:31, 4 декември 2008 (UTC))

Иницијатива за квалитетни статии уреди

Иницијатива
           Здраво, BlueEagle1!
Сакам да Ви се заблагодарам за досегашната помош во остварувањето на целите на иницијативите на Википедија на македонски јазик. Инцијативата за квалитетни статии има за цел е новиот предизвик, кој бара подобрување на квалитетот на постоечките статии, правејќи ги поверодостојни и обемни за да го привлечат вниманието на читателот. Во функција е и ВикиПроектот Рецензија со рецензијата која овозможува ситни промени во статиите. За повеќе информации видете:Википедија:ВикиПроект Квалитетни статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 02:00, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива 25.000 уреди

Иницијатива
         Здраво, BlueEagle1!
Сакам да Ви се заблогадарам за големиот придонес во достигнувањето на бројката од 22 222 статии на Википедија на македонски јазик. Пред нас е нов предизвик, а тоа е постигнувањето на бројката од 25 000 статии. Имено, сакам да Ве повикам во интензивното уредување на нови статии, со што за краток период би ја достигнале и оваа бројка, со што би добиле енциклопедија, која во вистинско светло го афирмира македонскиот јазик. За повеќе информации видете: Википедија:ВикиПроект Нови статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 02:00, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива за градови во Македонија уреди

Иницијатива за градови во Македонија
         Здраво, BlueEagle1!
Сакам да Ви се заблагодарам за Вашите скорешни придонеси и да Ве известам дека во рмките на ВикиПроектот Македонија се покренува иницијативата за подобрување на квалитетот и проширување на статиите за градовите во Република Македонија. За повеќе информации посетете ја листата на градови кои бараат промени, поделени по региони, ВикиПроектот Македонија, како и ВикиПроектот Географија. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 20:34, 30 декември 2008 (UTC)


Иницијатива 2009-година на астрономијата уреди

Иницијатива
           Здраво, BlueEagle1!
Голема благодарност за Вашите придонеси во исполнувањето на целите на досегашните иницијативи. Како што веќе знаете 2009 е прогласена за меѓународна година на астрономијата, па затоа на Википедија на македонски јазик е покрената иницијатива за зголемување на бројот на статии поврзани со астрономијата, како и проширување на постоечките, создавање на нови портали, шаблони и инфокутии во тековната година. Во функција на оваа иницијатива е ВикиПроектот Астрономски објекти. Секој Ваш придонес е добредојден. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 14:17, 23 јануари 2009 (UTC)

Иницијатива 500 (избрани) статии уреди

Иницијатива 500 (избрани) статии
           Здраво, BlueEagle1!
Најпрвин сакам да Ви се заблагодарам за Вашите придонеси во остварувањето на целите на претходните иницијативи. Сакам да Ве известам дека на Википедија на македонски јазик се покренува иницијативата за уредување на 500 (избрани) статии, која ќе има за цел проширување на постоечките и уредување на нови квалитетни статии, кои без поголеми промени може да бидат избрани на Главната страница. Може да придонесувате со уредување на квалитетни статии од сите области. Подобрените квалитетни статии или новите квалитетни статии додадете ги во порталот со 500 статии. Порталот служи и како увид за тоа како напредуваме во остварувањето на целта, а е и помагало за полесен избор на избрана содржина. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:47, 1 февруари 2009 (UTC)

Merci beaucoup pour la très inattendue notice surLe Journal d'une femme de chambre. Si jamais vous pouviez ajouter un peu de chair à la page Mirbeau, vous feriez œuvre pie ! Et la grâce d'Octave vous serait assurée ! Avec mes salutations mirbelliennes. Pierre Michel Société Octave Mirbeau michel.mirbeau@free.fr http://mirbeau.asso.fr/ http://michelmirbeau.blogspot.com/ http://michel.mirbeau.perso.sfr.fr/

Здраво! При подигнувањето на Слика:Stilski vezbi.jpg сте обележале дека Ви треба помош за одредување на авторските права (преку шаблонот {{Некојвебсајт}}). Следниот пат кога ќе подигнувате такви слични слики, користете го водичот за подигнување неслободни слики и внимателно читајте ги и применете ги упатствата кои Ви се наведени таму. Оваа слика ќе биде избришана. Ако имате прашања, слободно контактирајте ме. --Brainmachinewtf? 14:21, 21 јули 2009 (UTC)

PS. Истото важи и за Слика:Smea-zaborav-g.jpg и сите други слични слики. --Brainmachinewtf? 14:24, 21 јули 2009 (UTC)

Лидери по година уреди

Здраво. Со создавањето на ВикиПроектот Години, започна иницијативата за пополнување на статиите за години на Википедија на македнски јазик. Првата активност е пополнување на списоците за лидери на држави по години. Доколку сте заинтересирани да помогнете во извршувањето на оваа задача, може да се пријавите на страницата наменета за оваа активност, на која и може да дадете свој коментар. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 01:36, 12 октомври 2010 (CEST)Одговори[одговори]

commons:File talk:Kiro Gligorov.jpg уреди

fyi. --Martin H. (разговор) 22:14, 26 ноември 2010 (CET)Одговори[одговори]

10 години Википедија уреди

        Здраво, BlueEagle1!
Голема благодарност за Вашите придонеси на Википедија, која веќе 10 години е со нас и нуди слободен пристап кон слободното знаење. По тој повод, насекаде во светот ќе бидат организирани настани за прослава на овој јубилеј, а прослава ќе се одржи и во Скопје на 15 јануари 2010 година во кафе-барот Ла Кања во Старата скопска чаршија. Повеќе информации за настанот може да добиете на страницата посветена на истиот. Во рамките на настанот ќе биде организирана и Вики средба, на која како и обично Вашето присуство може да го најавите на соодветната страница. Се надевам дека ќе присуствувате на оваа прослава и ќе се запознаете со многу останати корисници, кои придонесуваат за споделување на знаењето како и Вие.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:42, 13 јануари 2011 (CET)Одговори[одговори]

Награда уреди

 
За вложениот труд во збогатувањето на содржините на Википедија на македонски јазик.
од Kiril Simeonovski (разговор)

Навистина завршивте одлична работа со проширувањето на воведот на списокот за француски кралеви. Продолжете така и понатаму. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 20:58, 13 август 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Награда за француски владетели уреди

 
За уредувањсето на содржини поврзани со француските кралеви.
од Kiril Simeonovski (разговор)

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 10:47, 17 август 2011 (CEST)Одговори[одговори]

„Франкски“ или „франкиски“ уреди

Здраво. Ова навистина е интересно. Ќе ја прашам Виолетова, која може да ни даде стручна помош околу правилната употреба на придавката. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 15:20, 17 август 2011 (CEST)Одговори[одговори]

ДСЗ факт уреди

  Еден факт од статијата Договор од Троа (1420), која Вие ја создадовте и проширивте, се најде во секцијата „Дали сте знаеле?“ на главната страница на 23 август 2011. Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 23:18, 23 август 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Уредувач уреди

Здраво BlueEagle1. Сакам да те известам дека поради досегашните солидни ваши придонеси вие ги имате корисничките права „уредувач“. Со тоа, вашите уредувања автоматски ќе бидат проверувани. Се надевам дека и понатака ќе уредувате конструктивно и според правилата на Википедија и со тоа да ги зачувате овие права. Сè најдобро, --Никола Стоіаноски 11:26, 11 септември 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Благодарам на довербата и искрено се надевам дека ќе ги сочувам BlueEagle1 (разговор) 13:34, 11 септември 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Минато време уреди

Здраво. Се извинувам доколку Ве прекинав при уредувањето. Во воведниот дел на неколку статии го променив сегашното со минато време. Исто така, направив ситни измени и во шаблонот во долниот дел од статиите. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 00:11, 16 септември 2011 (CEST) (CET)Одговори[одговори]

Нема проблем, благодарам за помошта. Често се навраќам на статијата Империја на Франките и напишав таму во разговор дека е преобемна и треба да се подели, особено може да е добар извор за статија наречена Верденски договор, бидејќи ми се провлекува тој при уредувањето на ова со Франките. Баш би сакала да чујам мислење.. Поздрав BlueEagle1 (разговор) 00:18, 16 септември 2011 (CEST)Одговори[одговори]
Немам ништо против статијата да биде поделена. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 01:16, 16 септември 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Податотека:Francisca.jpg уреди

Здраво BlueEagle1. Податотеката што ја подигнавте е ставена на листата за брзо бришење. На истата податотека недостасуваат изворот и лиценцата. Истотака сомнително едека вие сте авторот на истата. Доколку не докажете дека сте автор на истата, или не обезбедите соодветна лиценца, таа ќе биде избришана. Поздрав и пријатно уредување--Р ашо  20:31, 18 септември 2011 (CEST) (CET)Одговори[одговори]

Не не сум, некој друг е ама ми се чини прочитав дека ја остава на слободно користење на Википедија. Не сум сигурна околу тоа.

Блескава награда за неуморното уредување уреди

 
За неумрното уредување на Википедија на македонски јазик.
од Kiril Simeonovski (разговор)

Навистина вршите одлична работа. Продолжете само така и понатаму. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:15, 19 септември 2011 (CEST)Одговори[одговори]

(CET)

Фала за наградата - интересна ми стана темата околу овие племињата. Поздрав BlueEagle1 (разговор) 16:28, 19 септември 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Нормани уреди

  Статијата Нормани, која Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Одлична работа! Статијата заслужено ќе се најда на главната страница следната седмица. Се надевам дека ќе напишете уште многу статии кои ќе се стекнат со истиот статус. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 14:54, 30 септември 2011 (CEST)Одговори[одговори]

ДСЗ факт уреди

  Еден факт од статијата Харието, која Вие ја создадовте и проширивте, се најде во секцијата „Дали сте знаеле?“ на главната страница на 30 септември 2011. Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 14:54, 30 септември 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Јубилејна статија уреди

Здраво. Откако веќе го ндминавме бројот од 50.000 статии, мислам дека би било добро да воведеме јубилејна статија, која ќе го означи трудот вложен кон надминување на одреден број на статии. Вашето учество е добредојдено во дискусијата на страницата за идеи, каде што е изнесен предлогот. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:33, 2 октомври 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Програмски план на Викимедија Македонија за 2012 година уреди

Изготвен е предлог „Програмски план на Викимедија Македонија за 2012 година“. Оваа година би сакале да ги вклучиме и членовите на вики заедницата и јавноста во процедурата на усвојување на програмскиот план, со јавно изложување на работната верзија на овие планови неколку месеци пред годишното собрание на Викимедија Македонија, кое ќе се одржи во втората половина на месец декември 2011 година. Сите заинтересирани имаат можност да дебатираат околу предлог целите. Како еден од активните корисници на Википедија ве повикувам да дадете свој придонес. Поздрав. --brest (разговор) 14:48, 19 октомври 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Алзас уреди

  Статијата Алзас, која Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Одлична работа! Се надевам дека ќе продолжите и понатаму со уредувањето на квалитетни статии.--Kiril Simeonovski (разговор) 23:29, 30 октомври 2011 (CET)Одговори[одговори]

Наградени сте! уреди

  Награда за трудољубивост
За целиот труд вложен на Википедија... поздрав Јоханес Климакус (разговор) 06:48, 4 ноември 2011 (CET)Одговори[одговори]

Уметност уреди

  Статијата Уметност, која Вие ја проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 00:21, 21 ноември 2011 (CET)Одговори[одговори]

Именување, елементи и др. уреди

Здраво. Драго ми е што гледам значајни придонеси на викито. Да не заборавам да споменам дека мора да се ставаат меѓујазични врски до истоветните статии на другите википедии, но и категории. Овие две се од суштинска важност. Исто така од големо значење е да се внимава на обликот на насловите и поимите. На пример, статијата „Тајшан“ - доколку постои повеќе од еден поим со тоа име, тогаш би било „Тајшан (планина)“, но доколку под тоа име има само една планина и ништо друго, тогаш треба да стои само името (и без одредница пред името „Планина X“, „Река X“ и сл.) Името стои само (без загради) и доколку ова негово значење е многу попознато од другите (пример. статијата за Москва го носи само името на градот, иако може да има други статии како Москва (река), Москва (цигари) и сл.) Покрај ова, мора да се следат правилата за транскрипција на разни странски јазици, а во случајот на кинескиот, секогаш треба да се консултира страницата за правила за транскрипција на кинески бидејќи пинјинот е поразличен од обичната латиница, па без сознанија се прават огромни грешки. За споредба од пред тоа, статијата „Тајшан“ ја средив на минималниот допуштен степен на уреденост, па сега може да се види што сè мора да се додаде за статијата воопшто да важи за статија. Уште еднаш благодарам за обемните придонеси, и чест ми е што имаме вакви уредници. Поздрав --Б. Јанкулоски (разговор) 03:07, 23 ноември 2011 (CET)Одговори[одговори]

Технички подобрувања на Википедија на македонски јазик уреди

Здраво. На селската чешма предложив неколку технички подобрувања, кои мислам дека ќе го подобрат квалитетот на Википедија на македонски јазик. Мислам дека е многу важно, па затоа Ве повикувам на дискусија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:30, 10 декември 2011 (CET)Одговори[одговори]

Гласање за јубилејна статија уреди

Здраво. Мало потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и овој пат ќе избереме статија со занимлива содржина. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 10:14, 11 декември 2011 (CET)Одговори[одговори]

Наградени сте! уреди

  Уредничка награда
Еве една награда од мене за содржајните уредувања што ги правите.:) Kiril Simeonovski (разговор) 12:55, 27 декември 2011 (CET)Одговори[одговори]

Нормани уреди

  Статијата Исламска уметност, која Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Секоја чест за вложениот труд. Статијата навистина го заслужи статусот и наскоро ќе се најде на главната страница.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:46, 29 декември 2011 (CET)Одговори[одговори]

Јубилејна статија уреди

Здраво. Потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и овој пат ќе избереме статија со занимлива содржина. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:04, 31 јануари 2012 (CET)Одговори[одговори]

Јубилејна статија (55.000) уреди

Здраво. Потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и за овој јубилеен број ќе избереме статија со занимлива содржина.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:22, 20 март 2012 (CET)Одговори[одговори]

Солидарност кон Википедија на руски јазик уреди

Здраво. Википедија на руски јазик денес нее достапна, како знак на штрајк од страна на нејзините корисници кон сослушувањето во врска со предлог-измените во „Законот за информации на Русија“. По тој повод се собираат потписи во знак на подршка и солидарност со ставот на колегите од Википедија на руски јазик. Вашата солидарност може да ја искажете овде. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:10, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]

Преведување уреди

  Статијата Преведување, којашто Вие ја проширивте и средивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Одлично!--Kiril Simeonovski (разговор) 13:47, 6 септември 2012 (CEST)Одговори[одговори]

Уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2017“ уреди

Во тек е спроведувањето на меѓународниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2017“, кој учествуваат мноштво земји од Средна и Источна Европа, за чии земји недостигаат бројни статии на Википедија на македонски јазик. Помогни и приклучи се во спроведувањето на овој уредувачки натпревар со пишување на дел од предложените статии од самите организатори, со што значително би се подобрил квалитетот на самата Википедија. За натпреварот се обезбедени награди. Прочитајте ја самата проектна страница, а за сите прашања стојам на располагање. Поздрав, Ehrlich91

Помогнете да се зголеми квалитетот на нашата Википедија уреди

Здраво, од 25 септември (утре) започнува нов уредувачки натпревар насочен кон зголемување на општиот квалитет на нашата Википедија преку подобрување и средување на сите можни статии кои се обележани со посебни шаблони за средување. Помогнете да го зголемиме квалитетот на нашата Википедија. За најдобрите тројца уредници, како и за најдобрата статија подобрена во текот на натпреварот, обезбедени се награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. --MediaWiki message delivery (разговор) 15:52, 24 септември 2017 (CEST)Одговори[одговори]

Драги BlueEagle1! Можеш ли да направиш филм Браќа (филм од 2015) (Brothers)? Ако го направите овој напис, јас ќе бидам благодарен! Ти благодарам! --92.100.25.228 (разговор) 10:42, 28 октомври 2017 (CEST)Одговори[одговори]

Хиперион уреди

Здраво. Слободно создади нова. Штом била избришана значи може глупости имало пишано. Отвори си нова слободно. Поздрав.--Никола Стоіаноски 15:39, 16 ноември 2017 (CET)Одговори[одговори]

Награда од Уредувачки Маратон/Средување уреди

Почитуван Корисник: BlueEagle1, би сакал да ве известам дека сте добитник на втората награда од Уредувачкиот Маратон/Средување, по тој повод би ве замолил да ме контактирате на vanderzilson@gmail.com заради доделувањето на истата.

Поздрав (Иван Ж (разговор) 11:40, 27 ноември 2017 (CET))Одговори[одговори]

1000 статии што секоја Википедија мора да ги има уреди

Здраво, во текот на од 5 февруари до 4 март ќе се уредувачки натпревар со цел создавање и подобрување на статии на тема „1000 статии што секоја Википедија мора да ги има“. Според овој критериум, македонската Википедија се наоѓа на 37. место и целта на натпреварот е да го подигнеме квалитетот на нашата Википедија, создавајќи и подобрувајќи статии кои се оценети како неопходни од целокупната заедница. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 22:54, 31 јануари 2018 (CET)Одговори[одговори]

Хафез уреди

Здраво, не знам дали не приметивте јас ја креирав страната Хафез како дел од уредувачкиот натпревар но неможам да продолжам со уредувањата бидејќи ми пушува дека вие ги преземавте уредувањата на страницата? Не сакав да кажам нешто порано бидејќи мислев дека не е голема работа но истото се случи и со страната на Овид. За да продолжам со уредувањата на Хафез треба да ја тргнете страната од делот "Преводи во тек". 19user99 (разговор) 04:42, 27 февруари 2018 (CET)Одговори[одговори]

@19user99: Дури сега можам да ти одговорам. Прво да кажам за Овидиј... Дури кога целосно ја направив статијата видов дека постои и друга но под име Овид. Таа за Хафиз повеќе од половина ми беше довршена но кога видов дека си ја почнал не планирав да продолжувам да ја уредувам и само стоеше како преводи во тек. Сега еве го избришав тековниот превод и се надевам нема повеќе да ти прави проблеми. Жалам ѕа ситуацијата! Поздрав.

Почеток на регионалниот натпревар СИЕ Пролет 2018 уреди

Здраво, во текот од 21 март до 31 мај ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2018“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 22:13, 19 март 2018 (CET)Одговори[одговори]

Анри Матис уреди

  Статијата Анри Матис, која Вие ја проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да продолжите со уредувањето на квалитетни статии кои во иднина би можеле да се стекнат со овој статус.

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 23:56, 12 август 2018 (CEST)Одговори[одговори]

Земете учество во натпреварот за средување на статии на нашата Википедија уреди

Здраво, еден месец со почеток од 1 септември ќе трае уредувачкиот натпревар „Временски периоди“, чија цел е да се средат илјадниците постоечки статии поврзани со години, векови, години во области и слично. За натпреварот се обезбедени и награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 21:00, 2 септември 2018 (CEST)Одговори[одговори]

Борнео уреди

Здраво, малку ја чепкав инфокутијата за да проверам дека се дообри промените што ги правев во шаблонот за инфокутија остров, зашто претходната не функционираше и забележав дека кај тебе не се совпаѓаа податоците и ја презедов од англиската и сега е во ред. Ќе те замолам да не се бришат промените кои ги направив. Поздрав --Инокентиј (разговор) 19:14, 30 декември 2018 (CET)Одговори[одговори]

@Инокентиј: Важи. Уште не стигнав до инфокутијата ама нема да правам никакви измени. Поздрав

Регионален натпревар СИЕ Пролет 2019 уреди

Здраво, во периодот од 21 март до 20 април ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2019“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.

Да ги средиме статиите за државите во светот уреди

Здраво, те повикувам да се приклучиш на натпреварот „Држави во светот“ и да ги подобриме статиите за државите во светот во периодот од 1 до 31 јули, со кој сакаме да ги подобриме статиите за државите во светот на нашата Википедија. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 16:44, 29 јуни 2019 (CEST)Одговори[одговори]

Нов уредувачки натпревар уреди

Здраво, те повикувам да се приклучиш на натпреварот „Автомобили“ и да создадеме повеќе статии за автомобилските модели во периодот од 20 септември до 19 октомври, со кој сакаме да создадеме нови содржини за оваа тема на нашата Википедија. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.--MediaWiki message delivery (разговор) 22:35, 17 септември 2019 (CEST)Одговори[одговори]

Ракомет уреди

Здраво, како што во Македонија е особено популарен ракометот, а темата на Википедија е доста слабо покриено, дојдовме до идеја да организираме уредувачки натпревар на тема „Ракомет“, со цел да ги подобриме постоечките статии, но и да создадеме нови. Натпреварот ќе се одржува цел декември. Има обезбедено награди за учество во натпреварот. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земи учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.--MediaWiki message delivery (разговор) 12:23, 30 ноември 2019 (CET)Одговори[одговори]

Кампања на меѓународно ниво за вметнување на фотографии/слики во статиите на кои им недостигаат уреди

Почитуван BlueEagle1.

Сакам да ве известам за кампањата на меѓународно ниво за вметнување на илустрации во википедиските статии на кои им недостигаат наречена „Статии без илустрација“ или на англиски јазик: Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP). Идејата е да се искористат фотографиите и останатите илустрации, кои веќе постојат на Ризницата, и да се вметнат во соодветните статии на Википедија. На Википедија на македонски јазик, организатори на оваа кампања се здруженијата на граѓани „ГЛАМ Македонија“ и „Споделено знаење“. Кампањата трае од 1 јули од 31 август 2020 година и има награден фонд од 1.000 евра (1 награда – ваучер од вредност од 12 илјади денари и 8 награди – ваучери од вредност од 6 илјади денари).

Дополнително, може да се освои и една од меѓународните награди бидејќи учесникот паралелно учествува на домашната и меѓународната кампања. Наградниот фонд на меѓународната кампања е: прва награда ваучер од 500 долари (САД); втора награда 400 долари; трета награда 300 долари. Како дополнителни награди се: награда за учесник кој поставил најголем број звучни илустрации во статии 200 долари; награда за учесник кој поставил најголем број на видео илустрации во стати 200 долари; награда за учесник кој е нов на Википедија и поставил најголем број на илустрации во статии 200 долари.

Учесникот за да влезе во кругот на добитниците треба да закачи илустрации на најмалку 100 статии.

Страница за кампањата која претставува и прирачник како се учествува.

Доколку учествувате, среќно!Dandarmkd (разговор) 13:19, 30 јуни 2020 (CEST)Одговори[одговори]

We sent you an e-mail уреди

Hello BlueEagle1,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (разговор) 20:53, 25 септември 2020 (CEST)Одговори[одговори]

Земи учество во СИЕ Пролет 2021 уреди

Здраво, во периодот од 1 до 30 април ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2021“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.MediaWiki message delivery (разговор) 21:03, 3 април 2021 (CEST)Одговори[одговори]

Translation request уреди

Hello.

Can you create the article en:Laacher See, which is the third most powerful volcano in Europe after Campi Flegrei and Santorini, in Macedonian Wikipedia?

Yours sincerely, Multituberculata (разговор) 23:35, 6 јуни 2023 (CEST)Одговори[одговори]