Ревертиране на верзииУреди

Запознајте се подобро со овие правила - Wikipedia:Übersetzungen. --Подпоручикъ (разговор) 07:30, 18 ноември 2009 (UTC) Уикипедия:Превод исто --Подпоручикъ (разговор) 07:37, 18 ноември 2009 (UTC)

Првевод од бугарскиУреди

Здраво, убаво е што си се фатил да ги преведуваш статиите од бугарски на македонски книжевен jазик, но се преведувани многу лошо (автоматски). Како што ти кажа корисникот Подпоручикъ, кога се преведува статиjа требе да се употребува шаблонот "Превод од" во страницата за разговор. Направив неколку примерни, за да видиш како се прави. Исто така, може да наведеш изворите, кои ги потврдуват изjавите. Ако имаш проблем со адаптациjата на текстот от бугарски - неразбирливи зборови и таку натаму, прашаj, ке помогнам со какво можам. Поздрав! --Стан (разговор) 17:58, 18 ноември 2009 (UTC)