Добредојде на Википедија

Здраво, 62.162.219.67, и добредојде на Википедија!

Благодариме за Вашите придонеси. Се надеваме дека Ви се допадна местото и одлучивте да останете.

Некој користејќи ја оваа IP-адреса направил некорисни уредувања, кои беа отстранети. Ако вие не го направивте ова, би било корисно да размислите за добивање на корисничко име за да се избегнат забуни со други корисници.

Еве некои страници кои можат да Ви бидат од помош:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето и во тоа што сте википедијанец! Ве молам потпишувајте ги вашите пораки на страниците за разговор користејќи четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако ви треба помош, остевете порака на Селската чешма, слободно обратете ми се мене, или поставете го прашањето на оваа страница и ставете {{помош}} пред прашањето. Повторно, добредојде!

Welcome to Wikipedia

Hello, 62.162.219.67, and welcome to Wikipedia!

Thank you for your contributions. We hope that you like this encyclopaedia and that you have decided to stay here with us.

Someone that has been using this IP address has made several useless contributions, and these were deleted If you did not make these edits, it would be useful to create an account in order to avoid such problems in the future.

Here are some articles that may help you:

We hope that you will enjoy editing here and that you will become a Wikipedian! Please, sign your name when you write your messages on the talk pages by using four tildes (~~~~); this automatically will add your name and the date when the message has been written. If you need any further help, leave a message on The Village Pump, or ask your questions on this talk page and put the template {{помош}} before the question. Again, welcome! --~~~~

Брзо бришење на Дудо мц Уреди

 

Поставена е ознака на Дудо мц со која се бара да биде избришана од Википедија по брза постапка. Тоа е направено заради следнава причина:

ВП:КББ#СТ3 — Статија за вистинско лице, организација (бенд, клуб, компанија итн.), веб-содржина и слично која не индицира зошто темата е важна или позната

Под критериумите за брзо бришење, статиите кои не ги исполнуваат основните стандарди на Википедија можат да бидат избришани во секое време. Ако можете да покажете зошто е статијата или содржината соодветна, можете да го предизвикате бришењето. За да го направите тоа, додадете {{ејпочекај}} на врвот на страницата и оставете објаснување на страницата за разговор на содржината во кое ја прикажувате Вашата позиција. Ве молиме самите да не ја отстранувате ознаката за бришење, но не се двоумете да додадете информации кои ќе ја подобрат важноста на темата и ќе овозможат содржината да е исправна во однос на нашите стандарди. Доколку имате било какви прашања, консултирајте се со Википедија:Прашања за да утврдите каде да го поставите. Благодарам за Вашето разбирање, ----Brainmachinewtf? 11:47, 22 септември 2009 (UTC)


Вандализам Уреди

Уредувањата направени од IP адресата која и вие ја користите:

Се избришани бидејќи се сметаат за вандализам.

Доколку продолжат вандализмите од следниов ранг на IP адреси, 62.162.216.0 - 62.162.219.255, истиот може подолго време да биде блокиран за анонимни уредувања.--brest (разговор) 09:43, 3 октомври 2009 (UTC)


Повторен вандализам Уреди

Уредувањата направени од IP адресата која и вие ја користите:

Се избришани бидејќи се сметаат за вандализам.

Доколку продолжат вандализмите од следниов ранг на IP адреси, 62.162.216.0 - 62.162.219.255, истиот може подолго време да биде блокиран за анонимни уредувања.--brest (разговор) 22:54, 26 октомври 2009 (UTC)