Разговор со корисник:Виолетова/Архива2

Ова е архива на минати разговори. Не ја менувајте содржината на оваа страница. Ако сакате да почнете нов разговор или да разговарате за стара тема, ве молиме обратете се на сегашната разговорна страница.

Нема проблем, како сакаш напиши ги тоа е твое. Без гајле, само нека имаат смисла и да се по стандардите на Википедија, а тоа е праведна употреба на слики, да се до енциклопедиски содржини и да се на литературен македонски јазик. Можеш и по англиски терк, да ги пишуваш како што се на англиската. Се најдобро и само напред. -- MacedonianBoy  Oui? 22:50, 29 септември 2008 (UTC)

Здраво! Не е тоа ништо. Ако денес статиите се направени, веќе од утре ќе ги има на Гугл меѓи почетните. Моментално ги има покажано најверојатно но некаде на дното на резултатите. Без гајле. BTW супер работа и се најдобро. Поздрав -- MacedonianBoy  Oui? 19:12, 2 октомври 2008 (UTC)

Го прегледав, супер е статијата :D, само 1 забелешка во врска со стилот: англиските наводници ("") се разликуваат од македонските („“) и затоа препорачувам да ги користите вторите (ги има долу во лентата со симболи). Ставив еден факт од Алистер Кроули во „Дали сте знаеле?“ секцијата на главната страница, + неговата слика. :P Продолжете со добрата работа, поздрав. --Brainmachinewtf? 12:26, 5 октомври 2008 (UTC)

Философија или Филозофија? уреди

Погледни Разговор:Философија и слични разговори тука, тука...--brest (разговор) 08:03, 16 октомври 2008 (UTC)

Погледнав уреди

...и пишав и мој коментар таму... правилно е филозофија, но се дозволува и философија... зборот филозофија постои во Речникот на македонскиот јазик отако имаме литературен јазик, за разлика од философија... искрено? мене смешно ми звучи со `С` :)
--виолетова 10:25 16 октомври 2008 г.

Прашање уреди

Здраво. Нели е правилно членувантите дати во месецот, а посебно членуваните години запишани со бројки да содржат и точка веднаш по бројот? На пр. 21. март или 2008. година. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:06, 16 октомври 2008 (UTC)

Не, не се става точка во датумот според македонскиот правопис --Виолетова 22:25 16 октомври 2008 г.

За таоизам уреди

Еве јас се најдов на местото на злосторот и го направов овој Шаблон:Таоизам. Се надевам ОК е! Позз--Raso mk (разговор) 19:22, 20 октомври 2008 (UTC)

Да нормално дека може. Само името на шаблонот ќе го ставиш во овие загради {{ }} и готово. Лесно е и корисно. Поздрав-- MacedonianBoy  Oui? 19:40, 20 октомври 2008 (UTC)

Фала и на двајцата уреди

Сега е ОК :) Kорисник:Виолетова 21:45 20 октомври 2008 (UTC)

Назад на корисничката страница на „Виолетова/Архива2“.