--Филип што бе? 20:58, 20 јануари 2008 (СЕВ)

Здраво! уреди

Еве и едно лично добредојде! од мене. А јас мислев дека ја имам многу мајчини јазици :P --Филип што бе? 23:33, 20 јануари 2008 (СЕВ)

Фала уреди

Еее не ми е англиски баш за 4 или 3 :Р. Го виде ли тоа за апскиот јазик, му напраив и во вавилон такво посебно. Кај си научил латински бе :Р ? --Ргеdгаg 23:00, 20 јануари 2008 (UTC)

Апски јазик уреди

Здраво. :) Интересна работа е ова со апскиов јазик, иако не сфаќам баш што е работата, за која цел е измислен... Сепак, можеби си приметил, се обидувам да средам нешто околу тие статии, па би те замолил само да не пишуваш „апски јазик“ со големи букви (Апски Јазик). Исто така, уште побитно, имињата на статиите не треба да бидат членувани (освен во посебни случаи); значи не „Апскиот Јазик“, туку „Апски јазик“. Се надевам ме сфаќаш :) Ако ти треба нешто помош, слободно викај! ;) Поздрав. --Поречанец A? 11:03, 19 февруари 2008 (UTC)

Брзо бришење на Апски јазик уреди

 

Поставена е ознака на Апски јазик со која се бара да биде избришана од Википедија по брза постапка. Тоа е направено заради следнава причина:

Ова е голем en:WP:HOAX; нема дадено извори кои ќе ја покажат релевантноста на содржината.

Под критериумите за брзо бришење, статиите кои не ги исполнуваат основните стандарди на Википедија можат да бидат избришани во секое време. Ако можете да покажете зошто е статијата или содржината соодветна, можете да го предизвикате бришењето. За да го направите тоа, додадете {{ејпочекај}} на врвот на страницата и оставете објаснување на страницата за разговор на содржината во кое ја прикажувате Вашата позиција. Ве молиме самите да не ја отстранувате ознаката за бришење, но не се двоумете да додадете информации кои ќе ја подобрат важноста на темата и ќе овозможат содржината да е исправна во однос на нашите стандарди. Доколку имате било какви прашања, консултирајте се со Википедија:Прашања за да утврдите каде да го поставите. Благодарам за Вашето разбирање, --Brainmachinewtf? 00:30, 24 август 2008 (UTC)


Брзо бришење на Апска МФА азбука уреди

 

Поставена е ознака на Апска МФА азбука со која се бара да биде избришана од Википедија по брза постапка. Тоа е направено заради следнава причина:

Ова е голем en:WP:HOAX; нема дадено извори кои ќе ја покажат релевантноста на содржината.

Под критериумите за брзо бришење, статиите кои не ги исполнуваат основните стандарди на Википедија можат да бидат избришани во секое време. Ако можете да покажете зошто е статијата или содржината соодветна, можете да го предизвикате бришењето. За да го направите тоа, додадете {{ејпочекај}} на врвот на страницата и оставете објаснување на страницата за разговор на содржината во кое ја прикажувате Вашата позиција. Ве молиме самите да не ја отстранувате ознаката за бришење, но не се двоумете да додадете информации кои ќе ја подобрат важноста на темата и ќе овозможат содржината да е исправна во однос на нашите стандарди. Доколку имате било какви прашања, консултирајте се со Википедија:Прашања за да утврдите каде да го поставите. Благодарам за Вашето разбирање, --Brainmachinewtf? 00:30, 24 август 2008 (UTC)


Брзо бришење на Апска азбука уреди

 

Поставена е ознака на Апска азбука со која се бара да биде избришана од Википедија по брза постапка. Тоа е направено заради следнава причина:

Ова е голем en:WP:HOAX; нема дадено извори кои ќе ја покажат релевантноста на содржината.

Под критериумите за брзо бришење, статиите кои не ги исполнуваат основните стандарди на Википедија можат да бидат избришани во секое време. Ако можете да покажете зошто е статијата или содржината соодветна, можете да го предизвикате бришењето. За да го направите тоа, додадете {{ејпочекај}} на врвот на страницата и оставете објаснување на страницата за разговор на содржината во кое ја прикажувате Вашата позиција. Ве молиме самите да не ја отстранувате ознаката за бришење, но не се двоумете да додадете информации кои ќе ја подобрат важноста на темата и ќе овозможат содржината да е исправна во однос на нашите стандарди. Доколку имате било какви прашања, консултирајте се со Википедија:Прашања за да утврдите каде да го поставите. Благодарам за Вашето разбирање, --Brainmachinewtf? 00:30, 24 август 2008 (UTC)


 

Поставена е ознака на Еријански дијалект со која се бара да биде избришана од Википедија по брза постапка. Тоа е направено заради следнава причина:

Ова е голем en:WP:HOAX; нема дадено извори кои ќе ја покажат релевантноста на содржината.

Под критериумите за брзо бришење, статиите кои не ги исполнуваат основните стандарди на Википедија можат да бидат избришани во секое време. Ако можете да покажете зошто е статијата или содржината соодветна, можете да го предизвикате бришењето. За да го направите тоа, додадете {{ејпочекај}} на врвот на страницата и оставете објаснување на страницата за разговор на содржината во кое ја прикажувате Вашата позиција. Ве молиме самите да не ја отстранувате ознаката за бришење, но не се двоумете да додадете информации кои ќе ја подобрат важноста на темата и ќе овозможат содржината да е исправна во однос на нашите стандарди. Доколку имате било какви прашања, консултирајте се со Википедија:Прашања за да утврдите каде да го поставите. Благодарам за Вашето разбирање, --Brainmachinewtf? 00:36, 24 август 2008 (UTC)


Брзо бришење на Апија уреди

 

Поставена е ознака на Апија со која се бара да биде избришана од Википедија по брза постапка. Тоа е направено заради следнава причина:

ВП:КББ#СТ3 Статија која не индицира зошто темата е важна или позната

Под критериумите за брзо бришење, статиите кои не ги исполнуваат основните стандарди на Википедија можат да бидат избришани во секое време. Ако можете да покажете зошто е статијата или содржината соодветна, можете да го предизвикате бришењето. За да го направите тоа, додадете {{ејпочекај}} на врвот на страницата и оставете објаснување на страницата за разговор на содржината во кое ја прикажувате Вашата позиција. Ве молиме самите да не ја отстранувате ознаката за бришење, но не се двоумете да додадете информации кои ќе ја подобрат важноста на темата и ќе овозможат содржината да е исправна во однос на нашите стандарди. Доколку имате било какви прашања, консултирајте се со Википедија:Прашања за да утврдите каде да го поставите. Благодарам за Вашето разбирање, --Brainmachinewtf? 18:20, 27 октомври 2008 (UTC)