Разговор:Список на премиери на Македонија

Тековни разговори

Предлог за припојување на оваа статија со Премиер на МакедонијаУреди

Сметам дека поедноставно би било доколку се спојат овие две статии, без додатни напори при уредувањето кога се променува личноста на функцијата --ca7apult (разговор) 16:19, 1 јуни 2017 (CEST)

Се согласувам, треба да се спојат, со тоа што текстовите треба да се регулираат и шаблоните да се усогласат. Само друго нешто ми падна во очи. Кога одеше преносот во живо од примопредавањето на функцијата премиер, на ѕидовите од Владата немаше портрет од Шекеринска. Имаше од Кљусев, Црвенковски, Георгиевски, Костов, Бучковски, Груевски, и Димитриев, со нивните соодветни мандати. Мандатот на Хари беше од 2 јуни 2004 до 12 декември 2004, кога Бучковски стапил на позиција, а Шекеринска не беше прикажана бидејќи нејзиниот в.д. мандат влегува во мандатот на Хари.--Retrohead (разговор) 16:52, 1 јуни 2017 (CEST)
Назад на страницата „Список на премиери на Македонија“.