Разговор:Слаткаристика

Тековни разговори
Glam Macedonia mk.svg Оваа статија е создадена од членови на Вики клубовите во Македонија. Ако сакате да станете член на овој проект, ве молиме посетете ја страницата на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.


Наслов на статијатаУреди

Според официјалната политика на Википедија за именување биографски статии за личности („Use commonly recognizable names“), се вели дека статијата треба да го има за наслов најпрепознатливото или најчесто употребуваното име на лицето за кое се пишува. Понатаму како примери се посочени Бил Клинтон (не Вилијам Џеферсон Клинтон) и Боно (не Пол Дејвид Хосон). Така што оваа статија треба да се вика „Слаткаристика“ или „Слаткар (рапер)“ (јас лично би го одбрал првото). Ги пингам Виолетова и Ehrlich91 и молам да се поправи. Поздрав.--Retrohead (разговор) 18:55, 15 март 2018 (CET)

Може. И јас сум за Слаткаристика.--Никола Стоіаноски 19:20, 15 март 2018 (CET)
Ја преместив - Виолетова (разговор) 20:26, 15 март 2018 (CET)
Назад на страницата „Слаткаристика“.