Разговор:Омејади

Додај тема
Тековни разговори
Оваа статија е дел од ВикиПроектот Историја, кој има за цел да креира детален историски водич на Википедија. Ако сакате да земете учество во проектот, може да ја уредите оваа статија, или да прочитате нешто повеќе на страницата на проектот, каде што меѓу другото може да се приклучите на проектниот тим и/или да дадете свој придонес на страницата за разговор.

Во историските енциклопедија на македнски и српскохрватски, оваа династија е наречена Омејадска, па мислам дека статијата треба да биде пренасочена, а Умајади да биде во заграда или да биде наведено како алтернативен поим.--Kiril Simeonovski (разговор) 19:41, 8 септември 2009 (UTC)

brest-bot проверка на правописУреди

  • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 20:54, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

Назад на страницата „Омејади“.