Разговор:Мајка Тереза

Тековни разговори

Please, note that "Израснала во добро ситуирано влашко католичко семејство" does not match entirely with this: Mother Teresa was born Agnes Gonxha Bojaxhiu in Skopje, Macedonia, on August 27, 1910. Her family was of Albanian descent. It does not match with Mother Theresa's own words neither: "By blood, I am Albanian. By citizenship, an Indian. By faith, I am a Catholic nun. As to my calling, I belong to the world. As to my heart, I belong entirely to the Heart of Jesus."


On the other hand it fits perfectly fine here:
* http://heros4u.com/mother_teresa.htm

brest-bot проверка на правописУреди

  • честопати наместо често пати.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 01:04, 27 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

Универзалната порака на Мајка ТерезаУреди

СЕКОЈ.СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ДА ГИ ПОКАЖУВА И ДА ГИ ДОКАЖУВА СО ЛИЧЕН ПРИМЕР ХУМАНОСТА И МИЛОСРДИЕТО

Назад на страницата „Мајка Тереза“.