Разговор:Масонство

Тековни разговори

brest-bot проверка на правописУреди

коешто наместо кое што, одделни зборови.

  • одвреме-навреме наместо од време на време.

создава наместо креира, непотребен интернационализам.

  • април име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • јуни име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • јули име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • октомври име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • ноември име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 17:01, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правописУреди

  • филизоф* во философ*, с наместо з, правописна грешка.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 12:59, 9 август 2010 (CEST), управуван од Brest.

Назад на страницата „Масонство“.