Разговор:Лексички анализатор

Додај тема
Тековни разговори

brest-bot проверка на правописУреди

  • којшто наместо кој што, одделни зборови.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 13:39, 26 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правописУреди

Промена на зборови од типот се додека во сè додека , е со надреден знак.

  • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 15:02, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правописУреди

  • податотека наместо датотека, англицизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 02:11, 9 август 2010 (CEST), управуван од Brest.

Назад на страницата „Лексички анализатор“.