Разговор:Влашки јазик

Додај тема
Тековни разговори
Globe of letters.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Јазици, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за јазици. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.


brest-bot проверка на правописУреди

  • мај име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 17:27, 25 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правописУреди

  • карти наместо мапи, англицизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 10:29, 7 август 2010 (CEST), управуван од Brest.

влашки јазикУреди

збоар=збор, нвеаста=невеста, ну=не, пландзи=плачи, веселие=веселба, гласул=глас, брат=фрате, ма=мама, помане=помен и тн и тн. влашки и македонски се разликуваат многу малку, како два цвета од едно исто стебло.217.16.90.60 (разговор) 13:31, 25 декември 2015 (CET)

Назад на страницата „Влашки јазик“.