Разговор:Беспилотно летало

Додај тема
Тековни разговори

ИмеУреди

Наместо само опис (беспилотно летало), јас би предложил замена со еден збор. На пример: самолет — од руски и бугарски (таму значи авион) или беспилотник (од руски). Но сепак, не постојат овие зборови во македонски речници засега. Andrew012p (разговор) 18:13, 17 јуни 2022 (CEST)

Назад на страницата „Беспилотно летало“.