Разговор:Банско (град)

Додај тема
Тековни разговори

* Нема никакви докази дека Паисиј се родил во Банско.Сето тоа се легенди создадени за асимилација на македонците во Пиринска Македонија.“На 16 декември 1966 пред събрание на писатели всезнаещият Тодор Живков заяви безапелационно: „Отец Паисий е македонец от Банско. Някои наши историци сега искат да докажат, че той е роден в Самоков. (Никой български историк не е застъпвал подобно становище – б. м., Ц. Ж.) Нищо подобно. Той е от Банско и е македонец от горе до долу и от долу до горе, и е българин от долу до горе и от горе до долу.“ И като най-съкрушително доказателство за твърденията си Тодор Живков добави, че който не приема това, „има много здраве от арменския поп“.Повеќе на статијата за Паисиј! --Ajax 21:29, 9 март 2007 (UTC)

Да,нашия няма как и аз да не повярвам на един академик и висш професор като Бай Тошко.Той и да каже че петела е преди яйцето, едва ли някой ще го оспори.

brest-bot проверка на правописУреди

  • карта наместо мапа, англицизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 14:36, 6 август 2010 (CEST), управуван од Brest.

Ot trakiecotУреди

Pa, da i ja smetam deka Paisio si e jedan chist makdonac.

Назад на страницата „Банско (град)“.