Разговор:Апија

Додај тема
Тековни разговори
ВикиПроект Географија Оваа статија е дел од ВикиПроектот Географија, кој има за цел да создаде опсежен географски водич на Википедија. Ако сакате да земете учество во проектот, може да ја уредите оваа статија, или да прочитате нешто повеќе на страницата на проектот, каде што меѓу другото може да се приклучите на проектниот тим и/или да дадете свој придонес на страницата за разговор.

АпијаУреди

Сакам образложение ако може, за тагот што е поставен на статијата? Зошто да се брише? Има и други микронации на нашава Википедија што воопшто не се важни па не се бришат. Не гледам потреба од бришење. -- MacedonianBoy  Oui? 18:29, 27 октомври 2008 (UTC)

Како што може да се види во категоријава има повеќе микронации што се зезанции во реалниот живот па не ги бришеме од Википедија. Сите тие се беззначајни но нека седат. Па и не се баш беззначајни- сепак тие претставуваат туристичка атракција.-- MacedonianBoy  Oui? 18:55, 27 октомври 2008 (UTC)
По примерот на Апски јазик, Апска азбука и Апска МФА азбука, оваа статија не наведува никакви податоци од веродостојни извори кои покажуват дека ова е навистина микронација и дека навистина постои и е важна. Ако не бараме извори и ако не ги бришеме овие статии, секој ќе може да напише измислена статија за некоја микронација, организација или бенд или било што, да тврди дека постои и дека е важно и да шири лажни информации. Оваа статија не докажува дека навистина постои микронација Апија. Проверливоста е основен принцип според кој овој проект се смета за сигурен. Ајде да претпоставиме: јас ќе си измислам микронација и ќе велам дека се наоѓа во Штип, во мојата населба, ќе измислам химна, знаме, мото, лидери, валута и јазик и ќе напишам статија на Википедија. Некој ќе ја прочита таа статија и ќе си рече навистина постои ова и ќе биде излаган. Кој е крив? Википедија е крива! Е, неее!
tl;dr — Мора да се дадат извори за да биде содржината проверлива, во спротивно нема место за таа содржина на Википедија. --Brainmachinewtf? 19:07, 27 октомври 2008 (UTC)
Абе ај ок. Не дека ме интересира нацијава но гледам има и други такви нации па поради тоа коментирам.-- MacedonianBoy  Oui? 19:10, 27 октомври 2008 (UTC)
Ок. Разгледај ги статиите од категоријата. Скоро сите имаат извори кои докажуваат дека се познати и дека се важни како туристички атракции. Оваа нема. THE END. --Brainmachinewtf? 19:12, 27 октомври 2008 (UTC)

brest-bot проверка на правописУреди

  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.
  • Категорија наместо Category, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 22:02, 1 мај 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правописУреди

  • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 17:07, 1 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правописУреди

  • карта наместо мапа, англицизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 12:56, 6 август 2010 (CEST), управуван од Brest.

Назад на страницата „Апија“.