Разговор:Аглутинативен јазик

Додај тема
Тековни разговори
Disciplini na gramatikata.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Лингвистика, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за лингвистиката. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектниот тим.

brest-bot проверка на правописУреди

  • Предвид наместо во предвид, синтаксна грешка.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:26, 1 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правописУреди

  • оттука наместо одтука, правописна грешка.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 10:35, 6 август 2010 (CEST), управуван од Brest.

Назад на страницата „Аглутинативен јазик“.