Пусто турско (филм)

Пусто турскомакедонски филм снимен во 2006 година во режија и сценарио на Коле Ангеловски. Главните улоги ги играат: Владимир Ангеловски, Ѓокица Лукаревски, Лазе Манасковски и Марија Кондовска.

„Пусто турско“
РежисерКоле Ангеловски
ПродуцентМаја Андреевска
Главни улогиВладимир Ангеловски
Ѓокица Лукаревски
Лазе Манасковски
Владимир Ѓорѓиоски
Марија Кондовска
Драган Довлев
Трајанка Илиева
Несрин Таир
МузикаЉупчо Мирковски
Премиера2006
ЗемјаМакедонија Македонија

Улоги уреди

Глумец Улога
Владимир Ангеловски Димче
Ѓокица Лукаревски Велизар
Владимир Ѓорѓиоски Еразмо
Лазе Манасковски Лука
Марија Кондовска Тодорка
Драган Довлев Тошо
Трајанка Илиева Геновева
Несрин Таир Ѕвезда
Атила Клинче Кемал
Тамер Ибрахим Чаушот
Гораст Цветковски Комита 1
Сашко Коцев Комита 2
Славиша Кајевски Комита 3
Златко Манчевски Американецот
Маја Андреевска Новинар
Марија Спиркоска Илијеска Учителката