Прслук е вид на предмет за облекување многу сличен на џемпер, само што нема ракави. Најчесто се носи преку некој друг предмет за облекување: кошула, блуза, маица и сл. Многу е присутен детал во српските краеви како дел од традиционалните народни носии [1].

Свечен прслук

ГалеријаУреди

НаводиУреди