Просперо Ногралес

Просперо Ногралес (филипински: Prospero "Boy" C. Nograles) (роден 30 октомври,1947) сегашниот Спикер на претставничкиот дом на Филипините. На оваа функција тој е избран на 5 февруари 2008, и е првиот избран спикер од Минданао. Почнувајќи од 1989, Ногралес беше 5 пати член на претставнички дом на Филипините, и го претставувашеe дистриктот Давао Сити.

Просперо Ногралес
Просперо Ногралес
Спикер на Претставничкиот дом
5 февруари 2008сѐ уште
претседател на Lakas-CMD
10 март 2008сѐ уште
Претставник на
Дистриктот Давао Сити

30 јуни 2001
Претставник на
Дистриктот Давао Сити

1989 ,1992
Политичка
партија:
Lakas-CMD
Роден: 30 октомври, 1947
Давао Сити
Сопруга: Родора Бендиго

ПоврзаноУреди