Припор

појаснителна страница

Припор е топоним од словенско потекло со значење потпира и може да се однесува на следново:

  • Припор — село во Општина Кочани, Македонија;
  • Припор — населба во Општина Кисела Вода во Скопје, Македонија; и
  • Припор — поранешно село во областа Азот, Велешко, Македонија.