Отвори го главното мени

Прехранбена индустрија

Индустрија за месо Неопланта

Прехранбена индустрија е гранка на индустријата која се занимава со преработка на храна за потребите на народот. Најразвиена е во богатите подрачја, како и во големите потрошувачки средини. Нејзина главна задача е подмирување на прехранбените потреби на потрошувачите.

ГранкиУреди

Надворешни врскиУреди