Предлошка:Најважното

(Пренасочено од Предлошка:Policy in a nutshell)
Најважното од страницава: {{{1}}}
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба уреди

Оваа информативна предлошка се користи за давање на концизна содржина, еден вид на резиме на повеќето начела и напатствија за да се истакне најважното од нив. Тој се поставува под насловот и останатите инфокутии и над првиот параграф од главниот текст.

  • Користете ја предлошкава за да ја направите Википедија лесно достапна за новите корисници.
  • Ставете викиврски на клучни зборови за други страници во врска со начелата и напатствијата за поголема информативност.

Начин на користење уреди

{{најважното|текст}}

или

{{најважното
|Прва ставка
|Втора ставка
|Трета ставка}}