Предлошка:CIL

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа предлошка служи за наведени извори од складиштето Corpus Inscriptionum Latinarum на Википедија.

УпотребаУреди

Употреба Белешки Пример
{{CIL|том|бр. на натписот}} {{CIL|03|00751}} CIL III, 00751
{{CIL|том|број на натписот|part=број на делот|fasc=бр. на факсимилот}} {{CIL|17|00182|part=4|fasc=1}} CIL XVII4 01, 00182

ПоврзаноУреди