Предлошка:Страница за разговор/doc

Information icon.svg Оваа предлошка содржи сложени примероци на предложна синтакса.
Ве молиме не ја менувајте синтаксата доколку не сте сосем запознаени со нејзиниот распоред и расчленувачките фукнции и сте подготвени да ги поправите или вратите сите пореметувања ако се појават неочекувани резултати.
Сите испробувања со измени врешете ги било во предложниот песочник или во вашиот кориснички простор пред да менувате било што тука.

УпотребаУреди

Ставете ја оваа предлошка во разговорната страница на сиет места со тековна расправа (веќе започната), а и на сите разговорни проектни страници за кои не сакате да има црвена врска (како на пр. разговорните страници за начелата и напатствијата).