Предлошка:Податоци Европска унија

Предлошкава содржи разни независно достапни податоци за Европската Унија во облик на параметарски вредности за сакана променлива предлошка, на стандардизиран начин. Член е на семејство на предлошки, кои сите почнуваат со „Податоци“ во категоријата Категорија:Предлошки за податоци. Системот е сличен како оној на проектот за знамиња.