Предлошка:Инфокутија Хари Потер лик

{{{name}}}
'Хари Потер' лик од

УпотребаУреди

{{Инфокутија Хари Потер лик
| name    = 
| image   = 
| house   = 
| species  = <!--Користете го овој параметар единствено ако ликот НЕ Е ЧОВЕК.-->
| portrayer = 
| voice   = 
| appearance = 
}}

Единствен морален параметар е името. Останатите се по желба и не се морални.