Предлошка:Инфокутија Кангсиев клуч

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

УпотребаУреди

Параметри: број (1–214) проследен од

|uni=   #уникодно кодно место
|meaning = #значење на клучот (на пр. еден, заби, вода, мраз)
|мак =   #Македонска транскрипција
|pny=   #Пинјин
|bopo=   #Бопомфо
|wade=   #Вејд-Џајлс
|jyutping= #Јитпинг
|yale=   #Јејлски кантонски
|hi=    #Хирагана
|kanji=  #Канџи
|hang=   #Хангул
|hanja=  #Синокорејски
|preceded_by = 
|followed_by =

ПримерУреди

Клуч 211 (U+2FD2)
(U+9F52) „заби“
Макед. транс.:чи
Пинјин:chi
Вејд-Џајлс:ch'ih3
Јејлски кантонски:chi2
Хирагана:シ shi
は ha
Канџи:歯偏 hahen
Хангул:이 i
Синокорејски:치 chi
Анимација на потезниот редослед
Потезен редослед на знакот
{{Инфокутија Кангсиев клуч|211
|uni=   9F52
|meaning= заби
|мак =   чи
|pny=   chi
|bopo=   ㄔˇ
|wade=   ch'ih3
|jyutping= ci2
|yale=   chi2
|hi=    シ shi<br/>は ha
|kanji=  歯偏 hahen
|hang=   이 i
|hanja=  치 chi
}}

ПоврзаноУреди