Предлошка:Големинска споредба на вселенски станици

Меѓународна вселенска станицаМир (вселенска станица)СкајлабТјенгунг-2Саљут-1Саљут-2Саљут-4Саљут-6Саљут-7
Сликава има стисливи врски
Големинска споредба помеѓу тековните и поранешните вселенски станици.