Прати понатаму (филм)

Прати понатаму - американски филм, во режија на Мими Ледер. Главните улоги ги играат: Хејли Џоел Осмент, Кевин Спејси и Хелен Хант.

Содржина уреди

Тревор Мекини е младо момче кое страда поради неговата мајка-алкохоличарка, како и поради стравот од насилниот, но отсутен, татко. Животот започнува да му се менува откако неговиот наставник, господинот Симонет, им дава на децата училишна задача да смислат нешто што може да го промени светот и да започнат да го применуваат тоа.[1]

Наводи уреди

  1. „Прати понатаму“, Антена, број 900, 25.9.2015, стр. 15.