Правила на службата

филм од 2000 година од Вилијам Фрајдкин

Правила на службата е американски филм, во режија на Вилијам Фридкин. Главните улоги ги толкуваат: Томи Ли Џонс, Семјуел Л. Џексон и Гај Пирс.

СодржинаУреди

Еден виетнамски ветеран, а сега адвокат (го игра Ли Џонс), се нафаќа да го брани полковникот Чајлдерс, кому му се суди на воениот суд за кривичното дело - наредба за пукање во цивили при напад на амбасадата на САД во една арапска земја.[1]

НаводиУреди

  1. Антена, број 844, 29.8.2014, стр. 21.