Портал:Англија/Одбрана слика/Повеќе одбрани


Римската бања во Бат

Фото: Дејвид Илиф

Римската бања во Бат, една од најдобро зачуваните во светот.

Скулптурата „Друго место“ Ентони Гормли.

Photo credit: Chris Howells

Друго место“ на плажата Крозби Бич во Мерсисајд - современа скулптура од вајарот Ентони Гормли.во Ливерпул на квечерина

Photo credit: Chowells

Ливерпулската митрополска катедрала - католичка црква во Ливерпул, осветена во 1967 г. Кружниот план на објектот се должи на барањето на Вториот ватикански собор за поголемо учество на верниците во литургијата.Пони во Њу Форест

Фото: Мајкл Роу

Пони во поединечна приватна допственост живеат слободно во националниот парк Њу Форест во јуна Англија.Традиционална телефонска говорница

Фото: JimChampion

Телефонска говорница е мал објект со телефон на плаќање. Денес во Англија традиционалните говорници се користат поретко во поголемите градови, но сè уште се доста присутни во помалите места и по селата.


Arsenal Stadium.

Фото: Qwghlm

Стадионот Арсенал е поранешно домашно игралиште на ФК Арсенал; стадионот се наоѓа во Хајбери, северен Лондон. Во употреба е вкупно 98 години, од 1913 до 2006 г. Сегашен дом на клубот е стадионот Емирати.


Белите карпи на Довер

Фото: Мајкл Роу

Белите доверски карпи се карпи на англиското крајбрежје кај Доверскиот Проток, наспроти брегот на Франција. Се издигаат 106 м во височина, а бојата им се должи на составот од креда нагласени со линии од црн кремен.Broadway tower

Фото: Newton2/YFB

Бродвејската кула е каприц во селото Бродвеј, Вустершир, на една од највисоките точки на ридската верига Котсволдс. Местото се издига на 312 метри надм. височина, а самата кула е висока 17 метри. При ведри услови од покривот на кулата можат да се забележат дури 13 грофовии.