Википедија:Претворање во кирилична поддршка

Сите статии на македонската Википедија треба да бидат напишани со уникодна кирилица. Голем дел од корисниците во Македонија се навикнати на користење на т.н. YUSCII фонтови, кои што повеќе не се користат и не се соодветни за на Википедија. Текстовите напишани со ваков фонт претворете ги со некои од програмите наведени на оваа страница.

  • Претворач (интернет) - [1]
  • Претворач (интернет) за OpenOffice документи [2]
  • Макро за Microsoft Word - [3]

Листава слободно дополнете ја со вакви претворачи, како и кратко упатство за нивно користење.