Пол Арен (француски: Paul Arène, 1843 - 1896) - француски писател од Прованса.

Биста на Пол Арен, од Жан-Антоан Инџалберт, 1897 година.

Животопис уреди

Творештво уреди

Арен пишувал разни дела на француски и стихови на провансалски јазик. Сепак, најдобри му се расказите, напишани на француски јазик, во кои ја опишува родната Прованса.[1]

Наводи уреди

  1. Alphonse Daudet, Pisma iz mog mlina. Zagreb: Znanje, 1986, стр. 17.