Политехничка школа

Политехничка школа (француски: École polytechnique или едноставно l’X) — универзитет во Париз, Франција. Претставува еден од најпрестижните и најелитните универзитети и е член на таканаречената Institut polytechnique de Paris, основан во 1794 година.[1]

Познати дипломци уреди

Наводи уреди

  1. Institut Polytechnique de Paris

Надворешни врски уреди