Подреони на Индонезија

Подреоните (индонезиски: kecamatan) се единици на намесништвата (kabupaten) или градовите (kota) во Индонезија. Подреоните се поделени на административни села (kelurahan).

Индонезија
Coat of Arms of Indonesia Garuda Pancasila.svg

Оваа статија е дел од серијалот:
Политика на ИндонезијаВлада

други земји
 Портал „Политика“


Список на подреиниУреди

ПоврзаноУреди