MetodiShatarov.jpg(177 × 213 пиксели, големина: 6 КБ, MIME-тип: image/jpeg)

Врска до Ризницата Ова е податотека од Ризницата на Викимедија и може да се користи на други проекти. Подолу е наведена содржината на нејзината описна страница.
Заедничката ризница е складиште на слободно-лиценцирани слики и снимки. И Вие можете да помогнете.

Опис

Опис
English: Portrait of Bulgarian and Jugoslav communist Metodi Shatorov
Датум 28 of august, 2009
Извор
image extraction process
Оваа податотека е исечена од друга слика
: Shatorov's paper-2.jpg
original file
Автор w:bg:Подпоручик

Лиценцирање

Public domain
Авторското право на ова дело го имале сојузните органи на поранешна СФРЈ, чиј имот денес е во заедничка сопственост на земји-наследнички согласно Договорот за наследните прашања од 2004 г. Овие земји имаат донесено разни правни уредби со кои извесни државни документи како правни текстови се ставени во јавна сопственост.

На пр. погледајте го Чл. 8.2.1 од Законот за авторското право и сродните права на Хрватска: „службени текстови од подрачјето на законодавството, управата и судството (закони, уредби, одлуки, соопштенија, записници, судски одлуки, стандарди и сл.) и други службени дела, како и нивните збирки, кои се објавени заради службено информирање на јавноста“.

Предлошкава не смее да се користи сама по себе. За да се покаже јавносопственичкиот статус, ќе мора да се приложи и соодветна лиценцна предлошка како {{PD-Croatia-exempt}}. Мора да се осигурате дека содржината е прогласена за јавна сопственост според законите на дадената земја-наследничка.

English  slovenščina  中文  македонски  +/−

Flag of Yugoslavia

Описи

Опишете во еден ред што претставува податотекава

Предмети прикажани на податотекава

прикажува

Историја на податотеката

Стиснете на датум/време за да ја видите податотеката како изгледала тогаш.

Датум/времеМинијатураДимензииКорисникКоментар
тековна18:21, 28 август 2009Минијатура на верзијата од 18:21, 28 август 2009177 × 213 (6 КБ)Подпоручикъ{{Information |Description={{en|1=Portrait of Bulgarian and Jugoslav communist Metodi Shatarov {{DEFAULTSORT:Shatarov, Metodi}}}} |Source=Cropped from http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shatorov%27s_paper-2.jpg |Author=w:bg:Подпоручик |D

Глобална употреба на податотеката

Оваа податотека ја користат и следниве викија:

Метаподатоци