Податотека:Eclipsecover.jpg

Eclipsecover.jpg(232 × 350 пиксели, големина: 24 КБ, MIME-тип: image/jpeg)

Преглед уреди

Оваа слика е копија со мала резолуција од корицата на книгата Замрачување, сите права на оваа корица припаѓаат на Стефани Мајер и на нејзините издавачи.

Праведна употреба за Замрачување (роман) уреди

This image, Eclipsecover.jpg, is being linked here; although the picture is subject to copyright, it is thought to be covered by the U.S. fair use laws because:

  1. it is a low resolution copy of a book cover;
  2. the image will be used for educational purposes, to illustrate Eclipse (novel) and other relevant articles in an encyclopedia;
  3. it does not limit the copyright owner's rights to sell the book in any way;
  4. copies could not be used to make illegal copies of the cover artwork on another book;
  5. the image is significant because it depicts a particular book by a notable author.

Лиценца уреди

Заштитено со авторски права

Ова е слика на корица на книга и авторското право најверојатно му припаѓа или на илустраторот на корицава или на издавачот на книгата. Се смета дека употребата на слики од корици на книги во ниска резолуција важи за:

се квалифукува за праведна употреба по Законот за авторското право на САД. Поианква употреба на сликава, на Википедија или на друго место, може да биде нарушување на авторското право. Повеќе на „Википедија:Праведна употреба“.

За подигачот: ве молиме да додадете образложение за праведната употреба при секоја употреба, според наведеното на описната страница, како и изворот на делото и податоци за авторското право. Во објаснението треба да стојат подробности за конкретното издание (издавач, место и година на издавање) на тоа издание, како и спомнување на името на илустраторот на корицата, доколку истото е наведено во воведот на тоа издание.

Историја на податотеката

Стиснете на датум/време за да ја видите податотеката како изгледала тогаш.

Датум/времеМинијатураДимензииКорисникКоментар
тековна10:07, 8 јули 2009Минијатура на верзијата од 10:07, 8 јули 2009232 × 350 (24 КБ)Dav (разговор | придонеси)== Преглед == Оваа слика е копија со мала резолуција од корицата на книгата Замрачување, сите права на оваа корица припа

Податотекава се користи во следнава страница:

Метаподатоци