Податотека:An Essay on the Tilt of the Mujayyab Quadrant WDL2994.pdf

Изворна податотека(750 × 983 пиксели, големина: 211 КБ, MIME-тип: application/pdf, 3 страници)

Врска до Ризницата Ова е податотека од Ризницата на Викимедија и може да се користи на други проекти. Подолу е наведена содржината на нејзината описна страница.
Заедничката ризница е складиште на слободно-лиценцирани слики и снимки. И Вие можете да помогнете.

Опис

Автор
Русский: аль-Араби аль-машур би-Ибрагим аль-Халаби, Ибрагим (Около 1700-1776 гг.)
Français : al-‘Arabī al-mašhūr bi-Ibrāhīm al-Ħalabī, Ibrāhīm (Autour de 1700-1776)
English: al-‘Arabī al-mašhūr bi-Ibrāhīm al-Ħalabī, Ibrāhīm (Around 1700-1776)
中文:al-‘Arabī al-mašhūr bi-Ibrāhīm al-Ħalabī, Ibrāhīm (约1700-1776年)
Português: al-‘Arabī al-mašhūr bi-Ibrāhīm al-Ħalabī, Ibrāhīm (Por volta de 1700-1776)
العربية: العربي المشهور بإبراهيم الحلبي, إبراهيم (حوالي 1700 - 1776)
Español: al-‘Arabī al-mašhūr bi-Ibrāhīm al-Ħalabī, Ibrāhīm (Alrededor de 1700-1776)
Наслов
Русский: Трактат о наклоне квадранта Муджайяб
Français : Un Essai sur l'inclinaison du Quadrant Mujayyab
English: An Essay on the Tilt of the Mujayyab Quadrant
中文:关于Mujayyab象限倾斜的短文
Português: Um Ensaio Sobre a Inclinação do Quadrante Mujayyab
العربية: رسالة في ميل ربع المجيب
Español: Un Ensayo sobre la inclinación del cuadrante Mujayyab
Опис
Русский:
Исламские рукописи; Память мира; Тригонометрия
Français :
Manuscrits islamiques; Mémoire du monde; Trigonométrie
English: This two-page manuscript by Ibrahim al-Arabi al-mashhur

bi-Ibrahim al-Halabi (died 1776? [1190 AH]) is about the sine quadrant and parallel circles. The manuscript is from the Bašagić Collection of Islamic Manuscripts in the University Library of Bratislava, Slovakia, which was inscribed on the UNESCO Memory of the World register in 1997. Safvet beg Bašagić (1870-1934) was a Bosnian scholar, poet, journalist, and museum director who assembled a collection of 284 manuscript volumes and 365 print volumes that reflect the development of Islamic civilization from its inception to the early 20th century. The manuscript is item 298 in Jozef Blaškovič, Arabské, turecké a perzské rukopisy Univerzitnej knižnice v Bratislave (Arab, Turkish, and Persian manuscripts in the University Library, Bratislava).


Islamic manuscripts; Memory of the World; Trigonometry
中文:
伊斯兰手稿; 世界记忆; 三角法
Português:
Manuscritos islâmicos; Memória do mundo; Trigonometria
العربية:
المخطوطات الإسلامية; ذاكرة العالم; علم المثلثات
Español:
Manuscritos islámicos; Memoria del Mundo; Trigonometría
Датум помеѓу 1700 и 1776
date QS:P571,+1750-00-00T00:00:00Z/7,P1319,+1700-00-00T00:00:00Z/9,P1326,+1776-00-00T00:00:00Z/9
Техника
Русский: Рукописи
Français : Manuscrits
English: Manuscripts
中文:手稿
Português: Manuscritos
العربية: مخطوطات
Español: Manuscritos
Димензии
English: Black and red ink
Русский: Библиотека университета в Братиславе
Français : Bibliothèque universitaire de Bratislava
English: University Library in Bratislava
中文:布拉迪斯拉发大学图书馆
Português: Biblioteca Universitária de Bratislava
العربية: المكتبة الجامعية في براتيسلافا
Español: Biblioteca Universitaria de Bratislava
Сместена во
Русский: Коллекция исламских рукописей Басагича
Français : Collection Bašagić de manuscrits islamiques
English: Bašagic's Collection of Islamic Manuscripts
中文:贝萨吉克的伊斯兰手稿收藏集
Português: Coleção Bašagic de Manuscritos Islâmicos
العربية: مجموعة باشاجيك للمخطوطات الإسلامية
Español: Colección Bašagic de manuscritos islámicos
Место на изработка
Русский: Ближний Восток и Северная Африка
Français : Moyen-Orient et Afrique du Nord
English: Middle East and North Africa
中文:中东与北非
Português: Oriente Médio e Norte da África
العربية: الشرق الأوسط وشمال أفريقيا
Español: África Septentrional y Oriente Medio
Белешки Original language title: رسالة فى ميل ربع المجيب
Извор/Фотограф

http://dl.wdl.org/2994/service/2994.pdf


Лиценцирање

Дводимензионалното уметничко дело представено на оваа слика е во јавна сопственост во целиот свет во согласност со смртта на авторот или датумот на издавање.
Public domain

Ова дело е во јавна сопственост и во земјите и подрачјата каде авторските права важат додека е жив авторот плус 100 години или пократко.


Ќе мора да ставите и ознака за јавна сопственост во САД за да укажете дека делото го има укажаниот статус во таа земја.
Поради тоа, оваа репродукција на делото исто така е во јавна сопственост. Ова се однесува на репродукцијата направена во САД (погл. Bridgeman Art Library v. Corel Corp.), во Германија, како и во многу други земји.

Описи

Опишете во еден ред што претставува податотекава

Предмети прикажани на податотекава

прикажува

442c1057b70e15ca4560aadd2ac96de5fb6ef029

983 пиксел

750 пиксел

Историја на податотеката

Стиснете на датум/време за да ја видите податотеката како изгледала тогаш.

Датум/времеМинијатураДимензииКорисникКоментар
тековна12:40, 13 март 2014Минијатура на верзијата од 12:40, 13 март 2014750 × 983, 3 страници (211 КБ)=={{int:filedesc}}== {{Artwork |artist = |author ={{ru|1=аль-Араби аль-машур би-Ибрагим аль-Халаби, Ибрагим (Около 1700-1776 гг.)}} {{fr|1=al-‘Arabī al-mašhūr bi-Ibrāhīm al-Ħalabī, Ibrāhīm (Aut...

Податотекава се користи во следнава страница:

Глобална употреба на податотеката

Оваа податотека ја користат и следниве викија:

Метаподатоци