Податотека:Октиси Базилика.jpg

Октиси_Базилика.jpg(500 × 402 пиксели, големина: 91 КБ, MIME-тип: image/jpeg)

Врска до Ризницата Ова е податотека од Ризницата на Викимедија и може да се користи на други проекти. Подолу е наведена содржината на нејзината описна страница.
Заедничката ризница е складиште на слободно-лиценцирани слики и снимки. И Вие можете да помогнете.

Опис

Опис
Македонски: Мозаик од Октиси каде што се наоѓа ранохристијанска базилика од крајот на V и почеток на VI век. Подниот мозаик на базиликата е богато украсен со претстави на елени, коњи, флора и геометриски орнаменти.
Français : Oktisi, mosaïque de la basilique paléochrétienne de la fin du Vème et du début du VIème siècle. Le sol en mosaïque de la basilique est richement décoré d'images de cerfs, de chevaux, d'éléments végétaux et d'ornements géométriques.
Датум V - VI век
Извор http://www.org.mk/struga/Kultura/Objekti_kult.htm
Автор НепознатUnknown author

Лиценцирање

Licence Art Libre Копилефт: Ова уметничко дело е слободно; можете да го распространувате и/или менувате под условите на Лиценцата за слободни уметнички дела. Примерок на лиценцата ќе најдете на страницата Copyleft Attitude како и на други мрежни места.

Описи

Опишете во еден ред што претставува податотекава

Предмети прикажани на податотекава

прикажува

Историја на податотеката

Стиснете на датум/време за да ја видите податотеката како изгледала тогаш.

Датум/времеМинијатураДимензииКорисникКоментар
тековна12:47, 4 октомври 2009Минијатура на верзијата од 12:47, 4 октомври 2009500 × 402 (91 КБ)Raso mk{{Information |Description={{mk|1=Мозаик од Октиси каде што се наоѓа ранохристијанска базилика од крајот на V и почеток на VI век. Подниот мозаик на базилика

Податотекава се користи во следниве 2 страници:

Глобална употреба на податотеката

Оваа податотека ја користат и следниве викија:

Метаподатоци