Пијан славеј — музички албум на македонската група „Фолтин“, објавен во 2015 година.

Список на песни уреди

Албумот содржи шест песни:[1]

  • Ела си в кревет
  • Пијан славеј
  • Облаче
  • Ми падна газо
  • Слободната љубов
  • Купидон

Податоци за албумот уреди

Албумот е снимен во НУ Центар за култура - Битола, во јануари 2015 година. Снимател на албумот бил Ален Хаџи-Стефанов, соработник-продуцент бил Mark Purpose, кој направил и едитинг и предмикс, а албумот го миксирал Костадин Камчев во Mozart Studio, во Клифтон, Њу Џерси. Автор на обвивката на албумот е Мирослав Масин, а обвивката е испечатена во Графо Пром, во Битола. Автори на музиката и текстовите на песните се членовите на „Фолтин“, кои биле и продуценти на албумот. На албумот настапуваат следниве музичари:[2]

Наводи уреди

  1. Фолтин, Пијан славеј, НУ Центар за култура, Битола, 2015.
  2. Фолтин, Пијан славеј, НУ Центар за култура, Битола, 2015.