Вртежен период

(Пренасочено од Период на свртување)

Период на свртување на едно небесно тело е времето што е потребно за да се исполни едно свртување (ротација) околу неговата оска на вртење во однос на позадината од ѕвезди. Се разликува од сончев ден на планетите.

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди