Тихоокеанска дивизија (НБА)

една од трите дивизии на НБА
(Пренасочено од Пацифичка дивизија (НБА))

Тихоокеанска дивизија или Пацифичка дивизија на Националната Кошаркарска Асоцијација е една од трите дивизии во Западна Конференција на лигата, заедно со Северозападната Дивизија и Југозападната Дивизија. Во оваа дивизија, како и во сите други, има пет тимови. Дивизијата е новоформирана во 2004, со проширувањето на НБА до 30 тимови. Петте тимови се следните:

Дивизии и конференции на НБА

Поранешни клубови во Тихоокеанската дивизија

уреди

Прваци на Тихоокеанската дивизија

уреди