Пацифичка дивизија (НБА)

(Пренасочено од Пацифичка Дивизија НБА)
Дивизии и конференции на НБА

Тихоокеанската дивизија на Националната Кошаркарска Асоцијација е една од трите дивизии во Западна Конференција на лигата, заедно со Северозападната Дивизија и Југозападната Дивизија. Во оваа дивизија, како и во сите други, има пет тимови. Дивизијата е новоформирана во 2004та, со проширувањето на НБА до 30 тимови. Петте тимови се следните:

Поранешни клубови во тихоокеанската дивизијаУреди

Прваци на тихоокеанската дивизијаУреди