Партија за интеграција на Ромите

Партија за интеграција на Ромите (ПИР)политичка партија на Ромите во Македонија.

Партија за интеграција на Ромите
ПИР
ВодачБајрам Берат[1]
Генерален секретарШенѓун Кадриевски[2]
Основана2006
ШтабСкопје, Република Македонија
ИдеологијаЗаштита на правата на Ромите во Македонија
Боибела, сина, црвена и зелена
Мрежно место
блог на партијата
Знаме
PIR zname.jpg
Политика на Република Македонија
Политички партии
Избори

Учество на избориУреди

Партијата од своето основање во 2006 година учествувала на сите последователни парламентарни избори (2006, 2008, 2011, 2014 и 2016) во коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, но не освоила пратеничко место.

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди