Паранормална активност 2

Паранормална активност 2 (англиски: Paranormal Activity 2) е американски филм од 2010 година, во режија на Тод Вилијамс. Главните улоги ги играат: Кејти Федерстон, Мика Слот, Брајан Боланд и Моли Ефраим.[1]

СодржинаУреди

Даниел реј, со својата жена, Кристи, ќерката Ели, новородениот син, Хантер и нивното куче, се селат во Карлсбад, Калифорнија. По неколку дена, тие откриваат дека некој влегол во нивниот стан, но притоа ништо не недостига. За да спречат повторно да се случи тоа, тие монтираат неколку камери што постојано снимаат сè што се случува во куќата.[2]

НаводиУреди

  1. IMDb, Paranormal Activity 2 (пристапено на 3.1.2015)
  2. Антена, број 861, 26.12.2014, стр. 29.