Папа Лин

(Пренасочено од Папа Линус)

Папа Свети Лин е вториот папа на Римокатоличката црква. Нејзин водач бил во периодот од 64 (67) до 76 (79)година.

Linus2.jpg
Родено име Линј
Папа од 64
Папа до 76
Претходник Св.Петар
Наследник Папа Анаклетиус
Роден непознато
Други папи по име Лин