Папа Климент I

(Пренасочено од Папа КлиментI)

Папа Климент I ( лат.: Clemens Romanus I) - апостол од седумдесетите години на првиот век, на Католичката црква, («Annuario Pontificio, citta del Vaticano») - четврти папа (од 88 или 90 до 97 или 99).

San Clemente, Papa, por Juan Correa de Vivar.jpg
Родено име Климент
Папа од 88
Папа до 97
Претходник Папа Анаклетиус
Наследник Папа Еваристиус
Роден непознато
Други папи по име Климент